Home Case de vanzare
Case de vanzare
Case de vanzare PDF Imprimare Email
Case de vanzare
Scris de claudia   
Vineri, 08 Octombrie 2010 15:08
Case de vanzare


Revista Capital a realizat anul acesta un top al celor mai scumpe case de vanzare din Romania dupa doi ani de criza imobiliara. In topul celor mai scumpe si costisitoare case de vanzare scoase la licitatie in Bucuresti, pe primele locuri se afla doua imobile cu istorie aflate in zona centrala a capitalei, in zona centrului vechi. Ambele imobile au fost scoase la vanzare la un pret extrem de piperat, la un pret de 8.5 milioane de euro si au fost incluse in lista de oferte cu imobile de lux de peste un an. Scaderea preturilor in cadrul acestei categorii de case de vanzare de lux s-a produs printr-un proces mult mai lent fata de cel care a avut loc in cazul apartamentelor. Revista Capital a realizat acest top al celor mai scumpe case de vanzare din Bucuresti si din Romania prin intermediul companiilor de consultanta imobiliara care dispun de departamente rezidentiale concentrate pe locuinte de lux.Pe primul loc in topul celor mai scumpe case de vanzare se afla imobil care este considerat monument istoric situat in zona parcului Cosmigiu. Imobilul este alcatuit din trei corpuri si are un numar total de 28 de camere si costa 8.5 milioane de euro. Suprafata terenului este de 960 mp, iar suprafata construita de 1.400 mp, amprenta la sol fiind de 400 mp.
Toate stucaturile exterioare ºi interioare au fost refãcute în totalitate dupã modelele iniþiale ºi apoi zugrãvite ºi pictate de cãtre artiºti plastici restauratori care au lucrat la Biblioteca Naþionalã sau la Muzeul Chinezesc-Românesc. Uºile sunt din lemn de stejar ºi de brad , unele refãcute, iar altele construite manual, identice cu cele iniþiale. Fierul forjat folosit a fost refãcut în proporþie de 40%, iar 60% a fost fabricat manual exact ca în anii 1890, asamblarea acestuia fãcându-se cu nituri ºi nu cu sudurã. Durata reconstrucþiei a durat trei ani ºi jumãtate, cu proces de predare-primire în luna martie 2008. Palatul a fost scos la vânzare pe portalul de anunþuri imobiliare.roPe locul doi in topul celor mai scumpe case de vanzare se afla o vila din zona pietei Victoria care are acelasi pret ca si imobilul din zona Cismigiu. Vila are 16 camere, are in componenta 6 bai si o bucatarie, o suprafata de 1.330 mp si este construita pe un teren cu o suprafata de 1.000 mp. Vila a fost imbunatatita fiind dotata ulterior cu urmatoarele echipamente: aer conditionat, sistem de alarma, sistem de supraveghere video, gresie, parchet, marmura, fiind dispusa pe demisol, parter, etaj si mansarda.
Pe locul trei in topul celor mai scumpe case de vanzare se afla un imobil aflat tot in zona pietei Victoria, fiind estimate la o valoare de 8.2 milioane de euro. Casa a fost construita in anul 1950 se afla in patrimoniul cultural al statului si are in componenta 19 camere. Clãdirea a fost renovatã recent ºi beneficiazã de utilitãþi moderne. Are o suprafaþã utilã de 1.455 mp ºi se vinde împreunã cu un teren de 1.076 mp. Dispune de trei bucãtãrii ºi ºase bãi. Imobilul este structurat pe demisol, parter, douã etaje ºi mansardã ºi are la dispoziþie ºase locuri de parcare suplimentare.Pe locul patru in topul celor mai scumpe case de vanzare din capitala se afla o vila din Corbeanca care valoreaza nici mai mult nici mai putin de 7 milioane de euro. Proprietatea este situatã pe malul lacului din interiorul ansamblului Paradisul Verde, localitatea Corbeanca, în proximitatea pãdurii. Vila este aºezatã pe un teren cu o suprafaþã de 5.000 mp ºi are 2.400 mp construiþi, desfãºuraþi pe subsol, demisol ºi parter. Acest imobil impresioneaza prin faptul ca detina o piscina, o zona de spa cu toaleta, dus si bar, o zona de club-biliard, bowling, cinema, toaleta si spatii rezervate personalului, bucataria principala, o spalatorie si un spatiu rezervat special depozitarii. Acest imobil este urmat in topul celor mai scumpe case de vanzare pe locul cinci de o vila din zona parcului Icoanei care valoreaza 6.5 milioane de euro. Pe locul sase se afla o vila din zona Piata Romana, cu o valoare estimata de 5.5 milioane de euro, urmata pe locul 7 de un imobil aflat in zona Arcului de Triumf (5 milionae de euro). Locul opt este ocupat in topul celor mai scumpe case de vanzare de o vila din zona Dorobanti cu o valoare de 4.91 milioane de euro si locurile 9 si 10 de doua vile din zona Aviatorilor cu valori de 4 milioane si respectiv 3.6 milioane de euro.

 


Sondaje

Ce fel de casa va doriti?
 

Vizitatori Online

Avem 2 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com